CSAKRAHARMONIZÁLÓ MEDITÁCIÓ

Testünkben több, mint 72 ezer energiavezeték (szanszkrítül: nádi) található.

Ezek közül, számunkra a csakrameditációhoz 3 fő energiavezeték, vagy csatorna a fontos:

  1. SZUSUMNÁ nádi: a gerinc vonalán halad végig
  2. IDÁ csatorna: a gerinctő bal oldaláról indul felfelé a központi, Szusumná csatorna körül kígyózva, a 7 fő energiaközpont (szanszkritül: csakra) megkerülésével a 6. energiaközpontban egyesül a Pingalá csatornával.
  3. PINGALÁ csatorna a gerinctő jobb oldaláról indul felfelé a központi, Szusumná csatorna körül kígyózva, a 7 fő energiaközpont (szanszkritül: csakra) megkerülésével a 6. energiaközpontban egyesül a Idá csatornával.

Az energiaközpontok (szanszkritül: csakrák) a finom energiatestünk részei, és értékes részét képezik annak a bonyolult rendszernek, amely az emberi tudatosságot alkotja. Működésük minél kiegyenlítetettebb, annál jobban érezzük magunkat a bőrünkben, annál sikeresebbek kapcsolataink, és annál békésebbek, kiegyensúlyozottabbak vagyunk. A gyakori csakrameditáció segít abban, hogy csakráink tiszták, és nyitottak maradjanak, és jól működjenek. Ez hatással van testi egészségünkre, valamint szellemi és érzelmi állapotunkra.

A CSAKRAHARMONIZÁLÓ MEDITÁCIÓ, egy 60 perces vezetett relaxáció, ahol a 7 fő energiaközpont – csakra – tisztítása, harmonizálása történik. A csakrákat lótuszvirágoknak vizualizáljuk a relaxációban. Minden csakrákhoz külön megerősítéseket (szankalpákat) rögzítünk a tudatunkba, a mentális síkba, ezzel segítjük a fizikai síkba való leképeződést, a gyógyulást, a pozitív gondolkodást. A relaxációban a vendég általában fekszik vagy ül, ahogy kényelmes neki.