HARAG – rövid tanítás, és gyakorlatok

Miért haragszol/dühöngsz? Kire haragszol? Kire vagy dühös? Mi is az a harag/düh? 🤬

Egy mélyről feltörő megmagyarázhatatlan feszítő érzés, ami lávaként önti el a tested/lelked és felizzol tőle. Tehetetlennek érzed magad, mégis sokszor cselekvésre késztet, kényszerít. Van amikor látszólag nincs is okod, hogy haragos legyél, mégis ott fortyog benned.

Azért haragszol, mert képtelen vagy valamit tenni, valamire reagálni, bizonytalan vagy MAGadban, s abban, amit teszel. Ez egyfajta tehetetlenség, amit megélsz belül?

Ez harag, düh formájában jelenik meg a külvilágban és elkezdesz haragudni, dühös lenni arra, ami/aki körülvesz, vagy arra, aki/ami éppen szembe jön veled.

Tehetetlenségedben kivetíted valakire/valamire minden frusztrációdat és dühös vagy, haragszol rá és/vagy magadra.

Gyakorlat:

Amikor érzem a haragot/dühöt, ahogy belülről előtör, álljak meg egy pillanatra, s tegyem fel a kérdést magamnak:

  • Miből fakad ez?
  • Mitől érzem tehetetlennek magam? Rajtam múlik?
  • Valóban van-e ott, azzal dolgom, kell-e cselekednem/tennem valamit, amiben ezt a tehetetlenséget érzem?

…és a legfontosabb kérdés, amit fel kell tennem magamnak ilyenkor:

  • EZ A HARAG/DÜH AZ ENYÉM??

Sokszor tudattalanul apai/anyai, illetve transzgenerációs mintából tör elő, kerül a felszínre valami érzelem-minta pl.: a harag és a düh, ami nem is az enyém, hanem ügyesen átvettem, megtanultam.

Ezért fontos nagyon tudatosnak lenni, és amikor ez az érzelem utat tör bennem, „csípjem fülön”,  figyeljem meg, és engedjem meg, ne fojtsam vissza, hanem legyek JELEN tudatosan, és vizsgáljam meg magam, hogy EZ MI? MI AZ OKA? KIÉ EZ?

Majd objektívan rálátva a helyzetre, amihez sok-sok gyakorlás kell, már el tudok különülni az érzéstől, és elengedni, tovább engedni, hiszen már felismertem, szembenéztem vele, és elfogadom, hogy ő van, de NEM AZONOSULOK vele. Ez olyan, mint az „ÁRNYÉK-ÉNEM” ELFOGADÁSA, magamba-ölelése 🖤🤍☯

Engedd meg magadnak, majd lépj ki belőle! Folyasd át magadon! …és GYAKOROLJ, GYAKOROLJ, hiszen amikor gyermekként végre sikerült felállnod a két lábacskádra, nem tudtál egyből szaladni sem 👶🏻 ADJ IDŐT A FOLYAMATAIDNAK, ÉS LÉGY ALÁZATTAL TÜRELMES ÖNMAGADHOZ 🙏💜

ÁLDÁS 🙏

Kelt: 2021. július 24. 11:00 valahol Thessaloniki és Budapest között fenn a felhők felett (repülőn)