IRIGYSÉG – rövid tanítás és gyakorlatok

Elgondolkodtál már azon, hogy miért vagy irigy? 🤔

Észrevetted már, hogy az irigység, az az elkülönülés, amikor nem vagy egységben?

Mi is az irigység?

Az irigység az, amikor a másik sikerében a saját magam tehetetlenségét, sikertelenségét látom és elkülönülök tőle, az egységtől, és kétségek között vergődök.

Kétségek közt, hogy ő miért, és én miért nem, vagy miben jobb/több/szebb/okosabb/sikeresebb, mint én?

Összehasonlítok és értékelek… pontosabban értéktelenedek, mert elkülönültem a másiktól, és őt fel-, magamat pedig leértékeltem. Miért? Miért gondolom, hogy ő több miért gondolom, hogy ő sikeresebb? Mert neki több a pénze? Mert neki nagyobb a háza, az autója, a kertje stb…?

Mert ő mindig vidám és mosolygós? Miért nem nézek a dolgok mögé? Miért csak a felszínt akarom látni? Miért gondolom, hogy a másik ember sikere az nem lehet az enyém is?

A válasz nagyon egyszerű: MERT ELKÜLÖNÜLTEM!

Próbáld ki egyszer, ha látod egy másik ember örömét/sikerét és gondolod bele magad az ő örömébe/sikerébe, helyzetébe. Próbáld ki, és érezd! ÉREZD, hogy az ő sikere/öröme a TIÉD is, a MIÉNK!

Ha EGYSÉGBEN – harmóniában vagy a világgal, akkor érzed a másikat, és igazán együtt érzel, és a valódi  BOLDOGSÁGBAN VAGY. Ha elkülönült vagy, akkor csak a különbséget látod, ami elkeserít, dühít és iriggyé tesz.

Az irigység pedig bezár és lehúz és meg inkább elkülönültté – még magányosabbá tesz. Mert ez az igazi magány, nem az, ha egyedül élsz, hanem ha ELKÜLÖNÜLTEN ÉLSZ!

GYAKORLATOK:

– Menj emberek közé és figyeld meg az érzéseiket. Hangolódj rájuk külön-külön, és figyeld az érzéseket!

– Kezdj el nézni egy filmet, és figyeld meg a saját érzéseidet. Figyeld meg, hogy hogyan azonosulsz a szereplővel, és, hogy egy-egy érzés mennyire kerít hatalmába, és ki tudsz-e lépni ebből az érzésből! AZ ÉRZÉSRE FIGYELJ!

– Gyakorold az egységben vagyok és az elkülönült vagyok érzését, engedd bele magad, és lépj ki belőle úgy ahogyan lélegzel: be – ki!

HAJRÁ NEKED, ÁLDOTT GYAKORLÁST! 🙏💜

ÁLDÁS 🙏

Kelt: 2021.07.23. 09:00 Görögország